باکتری های خاموش درون برنج پخته/متهم اصلی مسمومیت را بشناسید | گلد پینگ

شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷

درون بسیاری از کشورهای جهان و به‌طور خاص درون کشورهای آسایی، برنج یکی از اصلی‌ترین منبع ها غذائی مردم محسوب می‌شود و تقریباً درون بیشتر وعده‌های غذائی مردم، حضوری پررنگ داشته و این موضوع تبعات مثبت و منفی خاص خود را درون پی دارد. درون بسیاری از خانه‌ها و آشپزخانه‌ها، پس از پخت برنج، بخشی از آن باقی‌مانده و درون یخچال یا دمای عادی اتاق نگهداشتِ شده و ازبرای وعده بعدی مصرف می‌شود.

باکتری‌های خاموش یا به‌اصطلاح پزشکی (Dormant bacteria) به همراه هاگ‌ها و تخم میکروب‌هایی که بانام باسیلوس سروس (Bacillus cereus) درون برنج نپخته به‌طور عادی وجود دارد که معمولاً از طریق آلودگی‌های موجود درون شالیزارها و خاک مزارع، به گیاه برنج منتقل می‌شوند. این عوامل بیماری‌زا درون حالت کمون و خاموش می‌توانند ازبرای بیش از یک سال باقی‌مانده و حتی پس از پخته شدن برنج نیز قادر به فعالیت باشند. البته این موضوع به‌هیچ‌عنوان خطری ایجاد نمی‌کند و میزان باکتری‌های باقی‌مانده درون برنج پخته‌شده که معمولاً ازبرای دقایقی درون آب جوشانده می‌شود، بسیار اندک بوده و زمانی که آن برنج مصرف می‌شود، مشکلی به وجود نخواهد آمد.

مشکل اصلی زمانی پیش خواهد آمد که برنج پخته‌شده ازبرای وعده غذایی بعدی نگهداشتِ می‌شود. این محیط گرم، مرطوب و مملو از مواد مغذی ازبرای رشد باکتری‌ها محیطی بسیار مناسب محسوب شده و اندک باکتری‌های باقی‌مانده درون برنج به‌سرعت فعال‌شده و تکثیر می‌شوند. این موضوع دو بحث را درون پی خواهد داشت چون هم خود این باکتری‌ها می‌توانند سبب بروز بیمار شوند و هم مواد سمی ناشی از فعالیت آن‌ها سبب بروز مسمومیت می شود. از با اهمیت‌ترین عوارض مسمومیت برنج می‌توان به اسهال و استفراغ اشاره کرد. بهترین راهکار توصیه‌شده ازبرای مصرف برنج، خوردن آن بلافاصله پس از پخت هست ولی درصورتیکه مجبور شدید برنج را پس از پخت نگهداری کنید، بهتر هست آن را به‌سرعت سرد کرده و درون یخچال نگهداری کنید.

به چه دلیل همیشه مسموم نمی‌شویم؟

ممکن هست ازبرای بسیاری از شما این سؤال پیش آید که درون بسیاری از مواقع تجربه خوردن برنج مانده درون دمای اتاق ازبرای مدت وقت طولانی را داشته‌اید ولی مسموم نشده و مشکلی برایتان پیش نیامده هست. مسموم نشدن شما براثر خوردن برنج مانده، به معنی عدم وجود باکتری و سموم درون این برنج نیست، بلکه بسیاری از دیگر عوامل همچون مقاومت بدن شما نیز درون مسموم شدن تأثیر دارند. ازبرای نمونه بررسی ها جدیدی که درون رابطه با مسمومیت‌های غذایی انجام‌شده نشان می‌دهد، سطح بالای اسید معده نه‌تنها به تجزیه غذا کمک کرده بلکه انسان را درون برابر مسمومیت‌های غذایی نیز محافظت می‌کند.

دینا بیسلی (DeAnna Beasley) پژوهشگر فوق دکترا از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی (North Carolina State University) ایالات‌متحده امریکا که درون این پروژه تحقیقاتی شرکت داشت، درون رابطه با این پژوهش‌ها می‌گوید: هدف ما از شروع این پروژه پژوهشی درک بهتر رابطه میان اسید معده، رژیم غذایی و میکروب‌هایی که درون روده و دستگاه گوارش پرندگان و حیوانات وجود دارد، بوده هست.

وی درون ادامه توضیحاتش اظهار داشت: ایده و نظر ما این بوده که درک بهتر این موضوع می‌تواند ما را نسبت به نقش معده انسان درون تأثیرگذاری بر میکروب‌های دستگاه گوارش آگاه سازد و ما آنچه را که ممکن هست درون سلامت بهتر انسان مؤثر باشد، به دست آوریم.

این گروه تحقیقاتی ازبرای پیدا کردن چگونگی رابطه وضعیت غذایی با اسید معده، به مطالعات کتابخانه‌ای گسترده درون رابطه با پرندگان و پستانداران دست زدند. آن‌ها دریافتند که پرندگان یا پستاندارانی که لاشه مرده دیگر جانوران یا مواد غذایی آلوده به میکروب‌های زیاد را می‌خورند و سلامت بدنشان به خطر نمی‌افتد، دارای معده‌ای با اسید بالا هستند. درون حقیقت اسیدیته معده درون این شرایط همانند یک فیلتر عمل کرده و می‌تواند به‌طور مؤثر انتقال میکروب‌ها از معده به روده را کنترل کند.

قابل‌توجه هست که انسان‌ها درون طبقه همه‌چیزخواران قرار دارند و معده آن‌ها به‌طورمعمول از سطح اسیدیته بالایی برخوردار بوده که به‌صورت طبیعی قادر به پاک‌سازی بدن از آلودگی‌های بالا هست و درمان‌های پزشکی به‌طور قابل‌توجهی می‌تواند اسیدیته معده انسان را تغییر دهد.

درنهایت دینا بیسلی نتیجه می‌گیرد که این مسئله سوال‌های با اهمیت درون رابطه با تکامل انسان درون طول وقت را افزایش می‌دهد و این‌که چگونه تغییرات مدرن درون رژیم غذایی و داروها بر معده ما، میکروب‌های روده و دستگاه گوارش و درون انتها درون سلامت ما تأثیرگذار، بوده هست.

اخبار ۲۴ ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید